Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Sex, silkestof og Aristoteles’ dramateori gør ’Bridgerton’ til tv-crack

Bortset fra lidt demonstrativ raceblindhed er der intet nyt under solen i Netflix’ nye, populære periodedrama ’Bridgerton’. Alligevel er den vanvittigt vanedannende, for den slæber højdepunkter fra 20 års tv-serier med sig og lader dem eksplodere som et skamløst konfettirør
Bridgerton er en amerikansk, kulørt fantasi om et fortidigt prinser- og prinsesser-Europa.

Bridgerton er en amerikansk, kulørt fantasi om et fortidigt prinser- og prinsesser-Europa.

Liam Daniel

Kultur
8. januar 2021

Forestil dig dette kald, råbt på Oxford-engelsk af en Miss Marplesk hattedame og så højt, at naboernes tekopper skvulper over: Bridgerton. Bridgerton! BRIDGERTON! Dette stammeråb har min bedre halvdel og jeg brugt til at signalere, at det var tid. Tid til Bridgerton – et nyt periodedrama på Netflix, der har ligget på topti over streamingtjenestens mest sete indhold siden sin premiere i juledagene.

For Bridgerton er lige så afhængighedsskabende som rygeheroin eller, måske mere i seriens ånd, som overdådige flødeskumskager.

Over otte afsnit af en times varighed følger man familien Bridgerton, der er en del af Londons absolutte overklasse i 1813. Den ældste datter, Daphne (Phoebe Dyvenor), er akkurat blevet giftemoden. Allerbedst er det selvfølgelig, hvis hun kan finde en mand, hun elsker – men penge, forbindelser og status trumfer i det sociale hierarki.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mange af os vil netop IKKE kunne lade være med at tænke, hvis vi gider se denne serie. Ligesom dig vil vi sidde og analysere bevidst anlagte kønsroller og underliggende kønsrollemønstre samt mangel på forståelse af klasse.
Er det god underholdning? Eller analytisk "overarbejde"?

Aase Holm Larsen

Wauv for en ameldelse, kan være jeg skal forsøge igen, gik i stå efter først afsnit, der var ret kedelig. Gossip Girl var ikke meget bedre men havde trods alt voice over af Kristen Bell hvilket var noget bedre end ms andrews.