Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Tegneserie kombinerer popkultur, historie og finlitterære referencer i analyse af kærlighed

Liv Strömquist graver dybere i en udforskning af, hvad kærlighed er i denne såkaldt senkapitalistiske tidsalder
Det er selve kærligheden, det gælder hos Strömquist. Og dens betydning i parforholdet. Gerne med et popkulturelt udgangspunkt: Hun undrer sig over, hvordan det kan være, at Leonardo DiCaprio i årevis har datet unge undertøjs- og bikinimodeller – og aldrig særlig længe ad gangen.

Det er selve kærligheden, det gælder hos Strömquist. Og dens betydning i parforholdet. Gerne med et popkulturelt udgangspunkt: Hun undrer sig over, hvordan det kan være, at Leonardo DiCaprio i årevis har datet unge undertøjs- og bikinimodeller – og aldrig særlig længe ad gangen.

Liv Strömquist/’Den er der ikke’

Kultur
8. januar 2021

Den prisbelønnede svenske tegner, forfatter og satiriker Liv Strömquist har i en årrække på aktivistisk vis formidlet progressiv feminisme i tekst og billeder, så man både ler og bliver klogere.

Hendes styrke har været den lethed og det overskud, med hvilken stoffet serveres, så man føler sig taget i hånden snarere end prædiket til. Det skyldes, at man fornemmer, at hendes nysgerrighed trods alt er større end hendes socialpolitiske engagement.

I hendes seneste tegneserie, Den er der ikke, har dette imidlertid fået den konsekvens, at humoren trænges i baggrunden, fordi hun simpelthen har så meget at fortælle.

Det er selve kærligheden, det gælder. Og dens betydning i parforholdet. Det profane, popkulturelle udgangspunkt er klassisk Strömquist: Hun undrer sig over, hvordan det kan være, at Leonardo DiCaprio i årevis har datet unge undertøjs- og bikinimodeller, den ene efter den anden, og aldrig særlig længe ad gangen.

Han er »lidt ligesom en lunken kogeplade på komfuret … der aldrig rigtig får vandet til at koge. Man kan endda sætte hånden på kogepladen uden at blive brændt«. Hvad mangler der?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her