Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

To yngre sangskrivere fortolker en håndfuld sange, der sammenfatter coronatristessen

Både Radiohead, Beatles og Beyoncé er med på Madison Cunningham og Marika Hackmans coverudgivelser. Og sjældent har de lydt så vemodige og modløse. For numrene er udvalgt med et skarpt blik for, hvilke sange der passer til disse mørke tider og de to sangerinders henrivende stemmer
»Når det kommer til covers, kan jeg godt lide at udvælge sange, som jeg har lyttet besat til i en periode. Det giver mig en naturlig forståelse af musikken og lader mig være mere innovativ i måden, jeg transformerer den på,« siger Marika Hackman.

»Når det kommer til covers, kan jeg godt lide at udvælge sange, som jeg har lyttet besat til i en periode. Det giver mig en naturlig forståelse af musikken og lader mig være mere innovativ i måden, jeg transformerer den på,« siger Marika Hackman.

Stolen Sessions

Kultur
26. januar 2021

At fortolke andres sange er en gammel og ædel disciplin i musikhistorien. Tænk bare på nogle af de største ikoner. Elvis Presley skrev aldrig en sang selv. Og hvor ville elguitarist Jimi Hendrix have været uden Bob Dylans »All Along the Watchtower«?

Dolly Parton har udtalt, at »I Will Always Love You« – hendes afskedssalut til samarbejdspartneren Porter Wagoner og en af de ypperste kærlighedsballader – stadig er hendes sang, selv om Whitney Houston gjorde den til sit nummer, da hun i 1992 sang (!) den i forbindelse med filmen The Bodyguard. En empatisk påmindelse om at en rigtig god sang kan tage sig formidabel ud, uanset hvilken musikgenre den klæder sig i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

olivier goulin

Og hvor ville elguitarist Jimi Hendrix have været uden Bob Dylans »All Along the Watchtower«?

Han var nok blevet opdaget alligevel.

/O