Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

I ’Angrynomics’ bliver det klart, hvorfor man ikke skal overlade for meget til økonomer

Du har god grund til at være sur over, hvordan ikke bare demokratiet er blevet udhulet, men også hvordan økonomien har udviklet sig. I bogen ’Angrynomics’ diskuterer to økonomer, hvorfor vi bør være vrede, og lidt om, hvad vi kan gøre ved det
En af de nye økonomiske intellektuelle, der har haft størst indflydelse på praktisk politik, er Mark Blyth, professor i international økonomi ved det prestigefyldte Brown University. Nu har han sammen med hedgefond-manageren Eric Lonergan skrevet en samtalebog om vores aktuelle økonomi.

En af de nye økonomiske intellektuelle, der har haft størst indflydelse på praktisk politik, er Mark Blyth, professor i international økonomi ved det prestigefyldte Brown University. Nu har han sammen med hedgefond-manageren Eric Lonergan skrevet en samtalebog om vores aktuelle økonomi.

Dan Phillips/Writer Pictures/Ritzau Scanpix

Kultur
26. februar 2021

Økonomividenskab er blevet vor tids herskende ideologi og økonomer dens herskende ideologer. Snart sagt al politik diskuteres i økonomiske termer, som om politik ikke var andet end økonomi og det, vi gerne vil, i og med at fremtiden kan opsummeres i: »hvad koster det?«

Idet økonomien har udfyldt eller fortrængt de politiske ideologier som det fremherskende offentlige sprog, er dens videnskab og eksperter også blevet mødt med stigende kritik for at være politikere i forklædning, for at skjule en ideologisk slagside bag formler og teknisk jargon. Det har været særligt prominent siden finanskrisen i 2008, som langt de fleste økonomer ikke forudså, og som mainstream-økonomividenskaben må tage sin del af ansvaret for at have bidraget til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels Erlinger

Jeg kan godt lide den her overskrift:

I ’Angrynomics’ bliver det klart, hvorfor man ikke skal overlade for meget til økonomer.

Her argumenterer man for ikke altid at lytte efter økonomer, men prøv så at se på et par af den mindst ringes øvrige overskrifter:

Nobelprisvindende økonom: Sparepolitikken er langt om længe ved at dø

https://www.information.dk/udland/2021/02/nobelprisvindende-oekonom-spar...

Kendt topøkonom: Ingen grad af teknologisk fremskridt kan gøre økonomisk vækst mulig i det uendelige

https://www.information.dk/udland/2021/02/kendt-topoekonom-ingen-grad-te...

Et eller andet sted, må det være på sin plads at tage en beslutning, - skal vi lytte til økonomer eller ej??