Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Brancos andet soloalbum bevæger lytteren både fysisk og mentalt

Det andet album fra rapperen Branco er overvældende godt, når det forener fortællingen om hans personlige fortid og nutid til den forbilledligt sammensatte figur, han også selv er
Når Branco formår at forene hårdheden på samfundets underside med hverdagens blødeste punkter i samme nummer, er det en voldsomt bevægende oplevelse at lytte til.

Når Branco formår at forene hårdheden på samfundets underside med hverdagens blødeste punkter i samme nummer, er det en voldsomt bevægende oplevelse at lytte til.

Sony Music

Kultur
18. februar 2021

Efter mange års flyvning under radaren er rapperen Branco begyndt at vise sit ansigt i medierne. Men det er ikke en facade, der blot er blevet sat op for at symbolisere den danske rappers aktuelle succes. Det er et ansigt, som gemmer på en ærlig, menneskelig og dybt fængslende fortælling om at vælge at tage turen væk fra Vestegnens kriminelle miljø.

I tiden som det ene medlem af hiphopduoen MellemFingaMuzik handlede Brancos privatliv og musik mest om bandekriminalitet. Men som soloartist er han blevet en lovlydig familiefar – eller baba – der rapper om gerne at ville være der for sine børn. Hans andet studiealbum, Baba Business 2, er overvældende godt, når det forener fortid og nutid til en forbilledligt sammensat figur, ligesom Branco selv.

Ind i dydens stisystem

Brancos borgerlige navn er Benjamin Cimatu. Han er vokset op i en filippinsk familie på den københavnske vestegn og kom allerede før teenageårene i nærkontakt med det kriminelle bandemiljø.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Frank Østergaard

:-)