Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Daniel Dencik er litteraturens svar på Mads Christensen

’Snask’ er en ujævn roman om at gøre livet til kunst i en moderne medieverden, og om kærlighed og forældreskab i en kønsflydende tid. Den er underholdende, men mere traditionel, end den vist selv tror
Daniel Denciks roman indledes med et kvindeportræt, men cirka 250 af dens 356 sider handler om en midaldrende mands tanker og følelser.

Daniel Denciks roman indledes med et kvindeportræt, men cirka 250 af dens 356 sider handler om en midaldrende mands tanker og følelser.

Søren Bidstrup

Kultur
26. februar 2021

Daniel Denciks nye roman Snask åbner underholdende, i højt tempo og med mere end et anstrøg af satire med at stille skarpt på det 18-årige filmiske stortalent Alicia Købke. Alicia – efterkommer af guldaldermaleren Christen Købke – stormer ind på Den danske Filmskole som den yngste kvinde nogensinde.

Hendes ekspertise er at forvandle det helt private til filmkunst, og allerede i elevtiden vinder hun priser for en »splitscreenvideo af mænd, der tjekkede deres mobiler, mens de tømte blæren«. Tissevideoen bliver desuden »En sikker vinder på YouTubes liste over mest sete musikvideoer«. Snart bliver en animeret dokumentation af et styrt på cyklen Alicias adgangsbillet til Hollywood, især på grund af lydsporet, hvor hun har sex med skadestuelægen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Daniel Denciks roman indledes med et kvindeportræt, men cirka 250 af dens 356 sider handler om en midaldrende mands tanker og følelser."
Det handler altså om kønsprocenter, ikke litteratur. Hvis romanen er dårlig, fint, men hvorfor side og tælle sider? Er der nogen på Information, der kan tænke udover kønnet?