Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Gerald Murnane bliver kaldt den største engelsksprogede forfatter, du aldrig har hørt om

Kultforfatteren Gerald Murnane har i en sen alder fået et større gennembrud med sin gådefulde klassiker om et alternativt Australien, ’Sletterne’
’Sletternes’ inciterende nerve er piftet op med et smukt strøg kafkask humor og et stærkt litterært sprog, skriver anmelder Tonny Vorm.

’Sletternes’ inciterende nerve er piftet op med et smukt strøg kafkask humor og et stærkt litterært sprog, skriver anmelder Tonny Vorm.

Peter Lorimer/EPA/Ritzau Scanpix

Kultur
26. februar 2021

Da Gerald Murnane for to år siden blev opdaget af The New York Times, der kaldte ham for »den største engelsksprogede forfatter, du aldrig har hørt om«, googlede jeg mig straks til mere om den i dag 80-årige australier. Som jeg husker det, læste jeg flere steder, at man skal nærme sig forfatterskabet varsomt, og det gælder særligt hovedværket Sletterne.

»Et bizart mesterværk, der føles mere som en drøm, end som noget du har læst,« ifølge den amerikanske forfatter Ben Lerner, der skrev forord til romanen, da den udkom i USA i 2017.

For så vidt var jeg advaret, da jeg modtog den lille kultklassiker fra 1982 til anmeldelse. Men forberedt var jeg ikke.

»For tyve år siden, da jeg først ankom til sletterne, holdt jeg øjnene åbne. Jeg ledte efter alt det i landskabet, der kunne tyde på en mere kompleks mening bag det ydre skind.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her