Anmeldelse
Læsetid: 12 min.

Gertrude Stein og Alice B. Toklas’ kærlighedsnoter inviterer til at gøre dem kunsten efter

Gertrude Stein var en modernistisk, nyskabende digter, en betydningsfuld kunstsamler, et intellektuelt og kreativt midtpunkt – og forfatter af kærlige og lumre noter til sin kone

Alice B. Toklas og Gertrude Stein levede sammen i 40 år. Her er de sammen med en af deres mange hunde i Frankrig i 1944.

The Granger Collection

Kultur
12. februar 2021

I forordet til en ny dansk Gertrude Stein-udgivelse fortæller oversætterne, Kristina Nya Glaffey og Maja Lee Langvad, at de fulgte et forløb om Stein på Forfatterskolen i 2004, dengang Steins berømte værk Tender Buttons var udkommet på dansk. De skriver om deres glæde ved at læse denne store modernistiske forfatter, men også forundringen over, at der dengang ikke blev snakket mere om, at Stein var lesbisk, og at hendes værker, deriblandt Tender Buttons, tydeligvis også handler om lesbisk sex og kærlighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jette Basbøll

De ikke alene levede sammen, de spiste i høj grad sammen. En meget væsentlig del af deres liv. Hvad de spiste har Toklas udgivet en blanding af en koge-og erindringsbog om. Den blev udgivet på dansk i 1967 af Jens og Annabeth Kruse og er skøn læsning.