Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

En indisk ’Parasite’: De rige tager røven på de fattige i ’The White Tiger’

Hvad hjælper det at bo i verdens største demokrati, Indien, hvis man er fattig, uuddannet og reelt ingen chancer har for at bevæge sig opad i samfundet? Om det handler Ramin Bahranis nye, underholdende film, ’The White Tiger’, der deler tematik og til dels tone med den fænomenale ’Parasite’
Fattige Balram (Adarsh Gourav) får arbejde for rigmandssønnen Ashok (Rajkummar Rao) og hans kone, Pinky (Priyanka Chopra), i Ramin Bahranis satiriske ’The White Tiger’.

Fattige Balram (Adarsh Gourav) får arbejde for rigmandssønnen Ashok (Rajkummar Rao) og hans kone, Pinky (Priyanka Chopra), i Ramin Bahranis satiriske ’The White Tiger’.

Netflix

Kultur
4. februar 2021

»Verdens største demokrati.«

Sætningen bliver gentaget mere og mere vrængende og sarkastisk i løbet af Ramin Bahranis nye film, The White Tiger, der er baseret på den indiske forfatter Arvind Adigas prisvindende bestseller og handler om en indisk lavkastemands barske og kringlede vej fra bunden af samfundet til noget, der ligner toppen.

Som dreng får den fattige og kvikke landsbyknægt Balram Halwai (Adarsh Gourav) at vide, at han er en ’hvid tiger’, et sjældent talent, som der kun findes ét af i hver generation, og han får et stipendium til at gå i skole i Delhi. Det får han dog ikke lov til af sin bedstemor. Balrams familie skylder den lokale landsbyhøvding/gangsterboss penge, og da drengens far ikke kan arbejde, må Balram lægge sin drøm om en boglig karriere på hylden og i stedet arbejde i familiens lille, primitive tesalon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her