Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Konvertitten’ er en beretning om ulovlig kærlighed anno 1092, der får dig til at holde vejret

Den belgiske forfatter Stefan Hertmans skildrer kærligheden mellem en jøde og en kristen og deres flugt fra den visse død midt i det kaos, pave Urban 2. som en datidens Donald Trump piskede så destruktivt op
Kultur
19. februar 2021
Stefan Hertmans fortællekunst bibringer læseren en følelse af næsten smerteligt nærvær med bogens ulykkelige kvindeskæbne.

Stefan Hertmans fortællekunst bibringer læseren en følelse af næsten smerteligt nærvær med bogens ulykkelige kvindeskæbne.

Charlotte de la Fuente

»Verden drejer rundt, men hvis man holder vejret et øjeblik, står den stille.«

Således slutter den belgiske forfatter Stefan Hertmans sin dokumentarroman Konvertitten, fint fordansket af Birthe Lundsgaard. Konvertitten er beretningen, der kan få en til at holde vejret flere øjeblikke, om en kvindeskæbne, der føjer sig til litteraturens bevægende.

Udgangspunktet er forfatterens nye hjemsted, den lille landsby Monieux eller Moniou, der ligger midt i de vilde bjerge stik nord for Apt og Marseilles. I denne by slog en lille familie på flugt fra den visse død sig ned i foråret 1092 i håbet om varigt ophold. Familien bestod af to børn, faren David, søn af overrabbineren i Narbonne af kong Davids stamme, samt moren, Vigdis Adelaïs, datter af en magtfuld normanisk ridder i det fjerne Rouen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Intet er nyt under solen om menneskets uendelige formåen til at ødelægge livet og kærligheden.

En må læses bog.