Udendørskunst
Læsetid: 9 min.

Kunstguide til vinterferien: Der er ikke noget, der hedder dårlig kunst, kun dårlig påklædning!

Under den devise delte kulturredaktionen sig en iskold formiddag op i coronavenlige smågrupper for at suge al nektar ud af nogle af hovedstadens nye udendørs kunstværker. Devisen holdt måske ikke hele vejen, men til gengæld holdt vi af at gøre det sammen. Vi guider her til udendørskunst til vinterferiens sidste weekend
Selv om museerne er lukkede, er det stadig muligt at se kunst. På billedet ses Danmarks måske mindste galleri, der ligger på Havneholmen på Vesterbro i København.

Selv om museerne er lukkede, er det stadig muligt at se kunst. På billedet ses Danmarks måske mindste galleri, der ligger på Havneholmen på Vesterbro i København.

Kultur
19. februar 2021

På en permafrostkold formiddag føles det som en skattejagt at finde hinanden og dernæst den dyre adresse, Havneholmen 80, nær Fisketorvet i København.

Hver måned udstilles en kunstner her i et lille aflåst rum med glasfacade, på initiativ af kunstelskeren Ole Schwander. Danmarks mindste galleri? Måske. I februar er det maler Lena Gemzøes naturakvareller, man kan se derinde. De er vel fine nok. Bakker, horisonter. Der er nogle kvadrater i et af dem, som minder lidt om arkitekturen herude. Men det hele minder mest af alt om at stå foran et hvilket som helst lille galleri en hvilken som helst vinternedlukningsdag og glo ind. Vi er vel lidt skuffede. Forventede noget mere drilsk. Hurtigt glider snakken over i, hvad man kunne have gjort. Man kunne have låst en zombie inde i rummet, for eksempel. En zombieskuespiller eller en zombiedukke, afhængigt af budget. Så kunne folk kigge ind og tænke den som en slags kunstmarkedets zombie, der stirrer tilbage på den, der vil købe. Eller også kunne de bare tænke: Der er en zombie! Det er da sjovt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sjov ide, men alt for dumsmart overskrift.

Anders Sørensen

Er vi ikke mere end halvvejs inde i vinterferien? Seriøst, hvem laver en juleguide to timer før flæskestegen serveres?

Morten Balling

"Der er ikke noget, der hedder dårlig kunst..."

Ny toner fra "kultur"- redaktionen ;)