Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Den medrivende western ’News of the World’ skildrer et splittet USA efter borgerkrigen

Tom Hanks kæmper i rollen som krigsveteranen kaptajn Kidd for at oplyse sine landsmænd i Paul Greengrass’ betimelige westerndrama, der nu kan ses på Netflix
Johanna (Helena Zengel) og kaptajn Kidd (Tom Hanks) er på en farefuld færd igennem Texas.

Johanna (Helena Zengel) og kaptajn Kidd (Tom Hanks) er på en farefuld færd igennem Texas.

Bruce W. Talamon/Universal Pictures/Netflix

Kultur
11. februar 2021

Nyheder som oplysning. Nyheder som underholdning. Nyheder som propaganda. Nyheder som stridspunkt. Nyheder er det hele og mere til i Paul Greengrass’ nye film, den medrivende News of the World, der både er et intimt portræt af to ensomme mennesker på jagt efter et hjem og en fascinerende skildring af et splittet USA i årene efter Den Amerikanske Borgerkrig.

Tom Hanks spiller hovedrollen som den tidligere sydstatskaptajn og krigsveteran Kidd, der i 1870 rider fra by til by i Texas og læser nyhederne op fra sine medbragte aviser. For ti cent kan de lokale, som enten ikke selv kan læse eller ikke har adgang til aviser, høre ham berette om både lokale, regionale og føderale begivenheder.

Og det er en kilde til stor moro – historien om en død mand, der pludselig vågner op og forstyrrer et bryllup; stor bestyrtelse – nyheden om, at færgen over Red River ikke længere kan sejle; og stor vrede – artiklen om, hvilke indrømmelser staten Texas skal give for igen at blive en ligeværdig del af unionen efter krigen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Christian Monggaard

Jeg så filmen og blev aldeles imponeret over Helena Zengel, som spiller Johanna.

Jeg googlede selvfølgelig navnet - og det viste sig, at Helena Zengel er tysker og allerede har en solid baggrund i tysk film og TV - i 2020 vandt hun Deutscher Filmpreis for sin rolle i "Systemsprenger".

Jeg glæder mig allerede til at se Helena Zengel igen -
og krydser fingre for, at hun klarer springet til voksenskuespiller uden problemer.

Rasmus Juhl Pedersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Christian Monggaard, Erik Karlsen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Christian Monggaard

Ja, hun er virkelig god. Ret flot i betragtning af, at hun ikke siger ret meget, men må forlade sig på ansigt og øjne.

Rasmus Juhl Pedersen, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar