Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog er en guldgrube af originalitet fra 2.500 års pædagogikhistorie

Hvordan skal barnet formes? Hvem bestemmer, hvad der sker i skolen? 25 originale tekster om opdragelse, pædagogik og undervisning byder sig til i ny bog
Kultur
19. februar 2021
I dette digre værk fra Hans Reitzels Forlag får vi blandt andet serveret en glimrende originaltekst af den tyske videnskabsmand og grundlægger af universitetet i Berlin, Wilhelm von Humboldt (1762-1835).

I dette digre værk fra Hans Reitzels Forlag får vi blandt andet serveret en glimrende originaltekst af den tyske videnskabsmand og grundlægger af universitetet i Berlin, Wilhelm von Humboldt (1762-1835).

Granger/Shutterstock

I 1850 harcelerede den danske friskolepioner Christian Kold imod den filosofisk rigide religionsundervisning i børneskolen. Den forsynede folkets børn »med gråt skæg i vuggen ved at pånøde dem beviser for verdens ’ikke-tilblivelse’ af sig selv«. Mange år efter, i 1969, skrev den franske lærer og politisk engagerede pædagogiske filosof Célestin Freinet, at børnene må slippes fri som føllene på marken, så de får mulighed for at opbygge deres personligheder i frihed og fællesskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

lærke Grandjean

Tak til Steen Nepper Larsen og Lucas Cone!