Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Nyuddannede instruktører fra filmskolen Super16 gør det filmbranchen mangler

Den alternative filmskole Super16 har udklækket endnu et kuld dygtige filmfortællere og filmhåndværkere, der måske ikke ligefrem vælter Informations anmelder bagover, men som alle har vigtige ting at sige
Hannah Elbke formår i sin afgangsfilm fra Super16 ’Vilde sind’ at skildre unge liv på en loyal og indfølt en måde. Det er der brug for i dansk film.

Hannah Elbke formår i sin afgangsfilm fra Super16 ’Vilde sind’ at skildre unge liv på en loyal og indfølt en måde. Det er der brug for i dansk film.

Hannah Elbke

Kultur
19. februar 2021

Frigørelse fra forældre, overgang mellem barn og voksen, brutal, grænseoverskridende adfærd, fødselsdepression, kampen for det ufødte liv. Det er store emner, der bliver tacklet i Super16-elevernes afgangsfilm, seks af slagsen, der kan ses på filmmagasinet Ekkos hjemmeside. Og det er tydeligvis emner, som de unge filmskabere kan relatere til – der er noget på spil i filmene – netop fordi de handler om de overgange og transformationer, som vi alle skal igennem flere gange i løbet af livet, men som kan føles endog meget overvældende og voldsomme, når man er ung.

Super16 blev stiftet i 1999 som et alternativ til Den Danske Filmskole og viste sig allerede fra begyndelsen leveringsdygtig i markante filmstemmer, ikke mindst Christina Rosendahl (Vores mand i Amerika), Roni Ezra (9. april), Kaspar Munk (You & Me Forever) og Fenar Ahmad (Underverden). Årgangen, som tager afgang nu, er nummer ti.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her