Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

På vandretur med Clarissa Connelly gennem stemmen og de danske landskaber

Led ikke længere end til skotskfødte, københavnsbaserede Clarissa Connelly, hvis du vil genopdage sangstemmen og de danske landskaber. Hun har skabt sin egen syntetiske folkemusik, og hun har medudviklet en app, der viser vej til vigtige danske kultur- og naturskatte
Clarissa Connelly er ude med både en app til naturglade vandrere samt et nyt album.

Clarissa Connelly er ude med både en app til naturglade vandrere samt et nyt album.

Frederikke-Agnete Svarre

Kultur
8. februar 2021

At lytte til et album kan ses som en vandretur gennem en kunstners natur, men vandringen antager ret så konkrete dimensioner i skotskfødte, i København boende Clarissa Connellys tilfælde.

Hendes to nye sammenkædede projekter handler nemlig ikke kun om at lytte, men i lige så høj grad om rent faktisk at flytte fodtøjet gennem vores natur og kultur.

Det sker med Connellys andet album The Voyager og med appen Vandringen, som er udviklet af den italienske herboende musiker Gianluca Elia – med Connelly som indholdsskaber.

»Vi tror inderligt på, at historien er med os i alle åndedrag, intet har ændret sig, det er alt sammen omstændigheder,« står der i åbningteksten til appen, der består af et interaktivt kort med et væld af seværdigheder i Danmark – med vægt på steder af ældre dato, nogle gange sagnomspundne steder.

Dog også Legoland og med en enkelt udflugt til norske Hovedøya klosterruin uden for Oslo.

Man zoomer stadigt længere ind på en lokalitet, og seværdighederne myldrer frem, jo tættere, man kommer på. Og til sidst ankommer man til foto og tekst om stedet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Christensen

Mener skribenten seriøst, at artistens genetiske ophav kan høres i hendes sang: ".. har skotskfødte Connelly keltisk blod i årerne, og det kan også høres .." eller er det måske blot en uelegant måde at skrive, at hun tager sin kulturelle bagage alvorligt?

Christian Mondrup

Clarissa Connellys Voyager kan høres på sitet https://clarissaconnelly.bandcamp.com/
Jeg kan varmt anbefale hendes kompositoriske fantasi og overskud. De instrumentale arrangementer er vidt forskellige og hendes vokale udførelse udmærker sig bl.a. ved en glasklar intonation, der giver kanonkompositionen i "The hills are crying" en næsten magisk virkning.