Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Realityprogrammet ’Parterapi – elsker du mig stadig’ erstatter dømmesyge med nysgerrighed

Når først man har overvundet den indledende irritation, kan det amerikanske realityprogram ’Parterapi – elsker du mig stadig?’ fungere som en – vildt fascinerende – genvej til et mere forsonligt blik på andre mennesker
Orna Guralnik er en dygtig parterapeut, men parterapi er ikke hendes oprindelige speciale. Det er derimod nedarvede historiske traumer og psykoanalytisk håndtering deraf, og man kan høre, at hun ikke kun er interesseret i de formative erfaringer, der har fundet sted inden for barndomshjemmets fire vægge og i andre private rum, men også de forskellige måde, de her mennesker er stillet på i det samfund, de lever i.

Orna Guralnik er en dygtig parterapeut, men parterapi er ikke hendes oprindelige speciale. Det er derimod nedarvede historiske traumer og psykoanalytisk håndtering deraf, og man kan høre, at hun ikke kun er interesseret i de formative erfaringer, der har fundet sted inden for barndomshjemmets fire vægge og i andre private rum, men også de forskellige måde, de her mennesker er stillet på i det samfund, de lever i.

DR Presse

Kultur
12. februar 2021

»Det er en bizar profession. Så bizar.«

Sådan siger Orna Guralnik, en midaldrende, psykoanalytisk skolet parterapeut fra New York, siddende i sofaen hos sin mentor, en lidt ældre kvindelig terapeut ved navn Virginia Goldner. Begge kvinder har gennem hele første sæson af det fremragende realityprogram Parterapi – elsker du mig stadig? som kan ses på dr.dk, virket nærmest overmenneskeligt vise i deres måde at møde mennesker og deres problemer på.

Mest har man set til Orna Guralnik, programmets helt, som man følger igennem terapiforløb med fire forskellige newyorkerpar. Terapien foregår i et tv-studie indrettet som et terapilokale, men her er det bare med sindrigt skjulte kameraer rundt omkring. Parrene ved godt, de bliver filmet, men i situationen er de alene med terapeuten (og hendes hund, der passer sig selv i sin kurv). Det mærker man på intensiteten af de samtaler, der finder sted i det rum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Rønnow Klarlund

Rigtig god anmeldelse - især fordi jeg er helt enig i alle betragtningerne :-)