Allen v. Farrow
Læsetid: 11 min.

En ubehagelig samtale om Woody Allens skyld … »Nej, USKYLD!« »Nej, SKYLD!«

Kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde og filmredaktør Christian Monggaard tager en ubehagelig diskussion om Woody Allens påståede angreb på sin dengang syvårige datter
HBO-dokumentarserien ’Allen v. Farrow’ dykker ned i sagen om Woody Allens påståede overgreb på sin og Mia Farrows dengang syvårige datter for 28 år siden. Kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde bliver mere og mere i tvivl om, hvorvidt Allen er uskyldig, mens filmredaktør Christian Monggaard finder serien groft manipulerende
Kultur
20. februar 2021

En ny, fire timer lang dokumentarserie, Allen v. Farrow, dykker ned i sagen om Woody Allens påståede overgreb på sin og Mia Farrows dengang syvårige datter for 28 år siden.

Kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde bliver mere og mere i tvivl om, hvorvidt Allen er uskyldig, mens filmredaktør Christian Monggaard finder serien groft manipulerende.

Her er deres diskussion.

Christian Monggaard: Jeg kan ikke ligefrem sige, at jeg har set frem til det her, Katrine. Tværtimod. Lige siden det for et par uger siden blev offentliggjort, at der var en ny, fire timer lang dokumentarserie på vej på HBO, der gik i dybden med de beskyldninger om overgreb på deres blot syvårige datter, Dylan, som Mia Farrow rettede mod Woody Allen i 1992, har jeg frygtet at skulle se og skrive om serien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Jeg forstår dilemmaet til fulde, som oversætter af værker af en nær ven til Mia Farrow er det lettest bare ikke at deltage i vurderingen.

Christian De Thurah, Eva Schwanenflügel og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar
Sune Troelstrup

Sagen er blevet undersøgt af politiet to gange, så det virker lidt underligt, at det er to Information-skribenter der skal afgøre skyldsspørgsmålet.

Anders Budde Christensen, Jens Christensen, Mogens Holme, Asiya Andersen og Jørgen Larsen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

??? Steffen Gliese - jeg er hægtet af. Her står jeg med flere ubekendte:

Den nære ven til Mia Farrow - hvem er det?

Oversætteren af værker af den nære ven - hvem er oversætteren?

Måske er det hele indforstået. Måske har jeg været uopmærksom. Ikke fulgt ordentligt med. Kan du komme det nærmere?

Det undrer mig en smule, hvorfra Yde får sin skråsikkerhed.
Vi er ikke udstyret med cerebrale videorecordere, og hukommelser er notorisk upålidelige. Det ved vi fra vidnepsykologien.
En veninde af mig måtte for år tilbage erkende, at hendes beskyldninger om seksuelle overgreb fra onklens side var pure opspind induceret af en overgrebsfikseret psykoterapeut.
En vis varsomhed er derfor på sin plads!

Henrik Kragelund

Godt forsøg på at anskueliggøre for potentielle seere, at serien kan skabe svære debatter derhjemme, men at målet for alle parter må være at blive klogere Jeg vil gerne opfordre avisen til at anvende denne artikelform til andre problemstillinger inden for politik og samfund.