Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Virtuosen Patricia Kopatjinskaja demonstrerede for tom sal violinens mangeartede muligheder

Med uforudsigelighed og teknisk overlegenhed imponerede den moldaviske violinvirtuos og hendes finske klaverpartner i et tomt Koncerthuset. Bedst stod det 20. århundredes musik, hvorimod Beethoven led under et konceptuelt skoleridt
Joonas Ahonen imponerede med sine træfsikre og lynsnare bevægelser overalt på klaviaturet.

Joonas Ahonen imponerede med sine træfsikre og lynsnare bevægelser overalt på klaviaturet.

Yiannis Soulis for Onassis Stegi

Kultur
16. februar 2021

Det symfoniske koncertliv er coronaparalyseret, kor og orkestre har været hjemsendt siden jul. DR har imidlertid fastholdt sine torsdagskoncerter, en institutionaliseret koncertplatform for DR Symfoniorkestret med direkte radiotransmission, ubrudt fra 1933.

Torsdagskoncerterne afvikles for tiden i en tom koncertsal, kammermusikken har afløst den symfoniske musik, man sender direkte i P2 med den sædvanlige indpakning med to værter, og i modtagerenden er der med et slag på tasken 100.000 lyttere, hvis man medregner genudsendelsen om søndagen.

Sidste uges torsdagskoncert var usædvanlig af flere grunde. Man havde formået at hyre en af de mest efterspurgte virtuoser på instrumentet, moldavisk-østrigsk-schweiziske Patricia Kopatjinskaja, som advokerer for at sammensætte et anderledes repertoire, end det sædvanligvis gøres. Bort fra mainstreamværkernes dominans og ind med randrepertoire af mere eksperimenterende art.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ville egentlig bare anbefale artiklen, men den mulighed er væk nu.
Ja, P2 kan noget, den klassiske musik kan noget, og det er livgivende.

Hørte for nylig nedenstående på P2, klassisk også er nyt klassisk. Nemlig.
https://www.dacapo-records.dk/da/udgivelser/alenius-ilt

Blev blæst bagover, limet til højttaleren ved det kolossale overskud af lyst, eksperiment og udtryk. Helt enig i anmeldelsen, incl. forbeholdet vedr. Beethoven, om hvilket man kan sige at det var da også et bud. Udsendelsen kan heldigvis genhøres, allerede gjort én gang.