Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Informations Peter Nielsen har skrevet en imponerende historie om den nye europæiske roman

Der banker et stærkt humanistisk hjerte i Peter Nielsens nye essaysamling ’Med fortællingen går jeg i døden’

Når man læser denne bog, bliver det tydeligt, at Nielsen har et projekt. Han mener, at romanen rummer andre forståelser af det menneskelige end det, som videnskaben, politikken og historieskrivningen kan tilbyde.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
26. marts 2021

Det er gode tider for litteraturhistorien. For ikke så længe siden blev den betragtet som noget gråt og kedeligt skrevet af gnavne rullekravstyper, der altid hælder vand i whiskyen og afbryder andres sjov. Det er slut. Sidste år begik Informations kritikere Erik Skyum-Nielsen, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Tue Andersen Nexø en formidabel dansk litteraturhistorie over det 21. århundredes første 20 år. Og nu træder avisens litteraturchef selv ind på scenen med et omfangsrigt bogprojekt: 15 essays om udviklingen i den nye europæiske romankunst.

Peter Nielsen har længe demonstreret, at han er en mand med udsyn og en sikker fornemmelse for litteraturens og historiens skæringspunkter. For mange år siden bestyrede han den danske udgave af det europæiske kulturmagasin Lettre Internationale, og i dag fortsætter han med at tilbyde Informations læsere et dannet blik på kulturens gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Kommer den som e-bog?

Maj-Britt Kent Hansen

Nå, jeg kan selv svare. Man skal bare kigge efter, før man spørger. Den er også udsendt som e-bog.