Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Jonas Risvigs ungdomsserier handler mere om stemning end om stort drama

Den 27-årige manuskriptforfatter og instruktør Jonas Risvig får mere fra hånden end de fleste, senest med to improviserede youtubeserier ’Centrum’ og ’Grænser’, der skildrer teenageliv med et særlig fint blik for den stille og rolige måde, omsorg flyder rundt mellem karaktererne på
Karaktererne i Jonas Risvigs ungdomsserier dasker rundt på stille villaveje i Valby, mens de prøver at få greb om deres egne følelser.

Karaktererne i Jonas Risvigs ungdomsserier dasker rundt på stille villaveje i Valby, mens de prøver at få greb om deres egne følelser.

Still fra ’Grænser’

Kultur
24. marts 2021

I en af de mange scener i de efterhånden adskillige ungdomsserier, Jonas Risvig har skrevet og instrueret, hvor en lille flok velklædte unge mennesker bare sidder og hænger ud, kommer der en parodi på ham selv forbi. Parodien er spillet af rapperen Benjamin Hav, som er i starten af trediverne, og han stopper op, da han ser de 15-16-årige venner, som youtubeserien Centrum skildrer, sidde på nogle sten ved en cykelsti et sted i udkanten af København.

»Hey kids,« siger han ungdomsagtigt. »Jeg hedder Jonas Risvig. Jeg er instruktør og laver sådan noget youtubeserie.«

Centrum er lavet på ingen tid for ingen penge under nedlukningen sidste forår og forsommer. Det er også den periode, den foregår i, og her følger vi en vennegruppe, der bliver tømret grundigt sammen. Mens intet andet sker, bliver følelsen af, at lige præcis deres fællesskab er verdens centrum, bare stærkere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

prøve