Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Jordan Petersons nye bog er røvsyg

Han lå ni dage i kunstig koma i Moskva for at overvinde en voldsom medicinafhængighed. Så fik han COVID-19. Men nu er den akademiske verdensstjerne Jordan Peterson tilbage med en ny bog. Den er røvsyg
Det er guruen, der prædiker, i Jordan Petersons nye bog.

Det er guruen, der prædiker, i Jordan Petersons nye bog.

Nils Meilvang

Kultur
5. marts 2021

Jeg havde virkelig glædet mig til at anmelde den nye Jordan Peterson-bog. Denne moderne akademiske rockstjerne, polemikkens globale førsteelsker, som for fire år siden lagde internettet ned med sit angreb på tidens identitetspolitiske svøbe.

Den canadiske psykolog har ikke bare 3,5 millioner youtubefølgere og en bestsellerbog fra 2018 oversat til 50 sprog og solgt i fire millioner eksemplarer alene på engelsk. Han trækker også stuvende fulde huse, hvorend han kommer – også i Danmark. Da han i 2019 debatterede med Slavoj Žižek, skete det foran 3.000 tilskuere i et messecenter i Toronto. Derfor udkommer hans nye bog, Hindsides orden – 12 nye regler for livet, også simultanoversat og world wide som en anden Dan Brown-roman – som en verdensbegivenhed.

Det blev jo ikke mindre spændende, efter det sidste år kom frem, at Peterson var fløjet til Moskva for at blive lagt i en ni dage lang kunstig koma for at blive kureret for en voldsom afhængighed af angstmedicinen benzodiazepin. Bagefter blev han indlagt på en klinik i Serbien, hvor han blev smittet med COVID-19. Derfor er store dele af den nye bog skrevet fra sygesengen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels Johannesen

Jeg havde virkelig glædet mig til at læse Christian Bennikes anmeldelse af den nye Jordan Peterson-bog. Den er røvsyg.

Morten Simonsen, Rikke Nielsen, Kenneth Graakjær, Martin von Haller Grønbæk og Klaus Ipsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Altså, hans efternavn antyder jo en eller anden skandinavisk luthersk arv, men det er godt nok dødssyge Calvin, han praktiserer.
Meget er jo rigtigt nok, men man må da gå til det med glæde og ildhu i stedet for opofrelse: den noble byrde må da i stedet være begejstringen over at gøre sig gældende og udvikle færdigheder, så man selv er herre over det, man kan glæde andre med.

Rikke Nielsen

Om man kan lide hans holdninger eller ej stillet han gode spørgsmål til tidens problemstillinger. Hans primære dødssynd er at udstille wokeriets store hykleri og faktafordrejning.

Per Christensen, Ib Christensen, Gert Hansen, Morten Simonsen og Niels Johannesen anbefalede denne kommentar

Er der nogen det er umuligt at diskutere med, er det bemeldte Peterson. Han er omtrent lige så umulig som Ben Shapiro, og lige så politisk reaktionær. Det beviser de hver gang de på skærmen.

Vi skal såmænd bare gøre os umage (flippet udtryk). Action brings good fortune.

Ib Christensen

Det jeg respekterer ham for er hans manglende iver for at være en del af hoben der kan se kejseren er kædt på.
Han rejser mange spørgsmål der er værd at tænke over, uanset om man ender med at være enig med ham eller ej.
Og vi der er født og vokset op i dette land burde vide hvor æreløs det er blot, at gemme sig bag man kan se kejseren er klædt på.