Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny novellesamling er Murakami, når han er bedst

I ’Første person ental’ boltrer den japanske forfatter sig litterært og lystigt i minder om kvinder og glæden ved Beatles og baseball
Kultur
26. marts 2021
Forside på bogen, Første person ental.

Forside på bogen, Første person ental.

Saxo

De fleste af Haruki Murakamis værker er fortalt i første person ental og som regel af en mand, hvis tanker kredser om mad og musik, kunst og kærlighed. Særlig det sidste spiller en stor rolle hos fortællerne, der har det med at mindes en ungdomskæreste eller en flygtig affære, mens de tusser rundt i køkkenet og laver tomatsovs eller sidder på en bar og stirrer ud i luften til tonerne af et stykke jazzmusik.

Stemmen er enkel og blid hos Murakami, eller hos oversætter Mette Holm naturligvis, og underbygges af stemningsfulde storbykulisser og elementer fra både den hårdkogte kriminalroman, sci-fi-genren og magisk realisme. Tilsammen skaber dette, hvad man kunne kalde et murakamisk landskab. Du er sjældent i tvivl om, hvor du befinder dig, når du starter på en bog af den japanske forfatter, til gengæld ved du aldrig, hvor du er på vej hen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her