Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Pinlig ny serie på DR: ’Den Store Premiere’ blev til ’Den Flove Premiere’

’Den Store Premiere’ er et håbløst tv-koncept med fire kendisser, der skal prøve at være skuespillere. For, puha, hvor de synes, at det er svært at spille skuespil. Ja, hvad i alverden havde de regnet med?
Svømmeren Jeanette Ottesen står for det ene lysende øjeblik i ’Den Store Premiere’ på DR, hvor hun med sin krop fortolker Noras følelsesladede dans i Ibsens ’Et dukkehjem’ over for Thure Lindhardt som ægtemanden.

Svømmeren Jeanette Ottesen står for det ene lysende øjeblik i ’Den Store Premiere’ på DR, hvor hun med sin krop fortolker Noras følelsesladede dans i Ibsens ’Et dukkehjem’ over for Thure Lindhardt som ægtemanden.

Pressefoto

Kultur
6. april 2021

Der er noget helt galt med præmissen for DR’s nye tv-serie Den Store Premiere. Umiddelbart lyder det ellers interessant, at to sportsfolk, en sanger og en politiker skal prøve at arbejde som skuespillere, mens de bliver coachet af hver deres berømte skuespillermentor. Men det viser sig hurtigt, at programmet mangler det helt afgørende for at kunne fænge: Nemlig at de fire deltagere rent faktisk er interesseret i at optræde som skuespillere!

Når alverdens andre tv-programmer viser amatører frem, så er det mennesker, der drømmer inderligt om at blive noget særligt. Fra X Factor til Den Store Bagedyst er deltagerne drevet af en oprigtig passion – og nogle af dem har så både talent og teknik nok til at slå igennem og blive uddannet og blive professionelle. Det er den store drøm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ja anmelderen her krummer tæer og vi er fanget og hvorfor skal amatørerne ikke være ærlige om sig selv+
Vi var skeptiske før den første udsendelse, men nu skal de ses alle.
Så jeg er helt uenig i det oplæg her.

Karen Biering, Jens Underbjerg, Vibeke Sandø, Carsten Sandberg, Lisbeth Kristensen, Jonathan Larsen, Steffen Gliese og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

DR's mange og gentagne forskræp til kommende udsendelser er umådeligt trættende.

De skærper næppe interessen, men sender - som i dette tilfælde - en gedigen advarsel om, at her er noget, der bestemt ikke vil være grund til at spilde tid på. Hvilket anmeldelsen også bekræfter.

Eva Bertram, Lili Kress, John Andersen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg er sjældent uenig med Anne, men her må jeg indrømme, at jeg glæder mig over resultatet, som jo også er et led i DRs kloge strategi på at demonstrere kunstarternes professionelle vanskeligheder for det brede publikum og på den måde øge interessen for, kendskabet til og oplevelsen af dem.
Hvad jeg især er glad for, og det er måske dét, Anne bryder sig mindst om, er modet til at kvaje sig; men det er jo faktisk en af de væsentligste elementer i Arbejdet på teatret og grunden til, at prøveforløb er lange. Det er ikke et kunstprojekt, det er et erfaringsprojekt, hvor man igennem et møde med en kunstnerisk praksis, både som deltager og som tv-seer, bringes til bedre at forstå relationen imellem teksten og den fysiske realisering.

Jesper Sano Højdal, Karen Biering, Svend-Erik Runberg, Jens Underbjerg, Gunnar Gjelstrup, Vibeke Sandø, Carsten Sandberg, Viggo Okholm og Carsten LYKKE-KJELDSEN anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

- iøvrigt genspejler udsendelsen noget, der er et lidt skræmmende vilkår i dagens dramaundervisning, i det mindste på HF: folk er totalt uvante med at skulle lære udenad, og det skræmmer og lammer dem, fordi det fremstår som noget nær umuligt.
Det kan man ikke byde dagens børn, der må igen skulle trænes i folkeskolen, for det at kunne lære og huske er væsentlige evner at mestre; men hvis man ikke træner dem, bliver de noget, man ikke kan.

Christian Bruun, Svend-Erik Runberg, Lene Timmermann, Vibeke Sandø, Lili Kress og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Carsten Sandberg

Jeg har ikke læst denne anmeldelse, men vil lige udtrykke, at jeg synes, konceptet er særdeles interessant og underholdende. Man får et indblik i, hvor svært det er at spille teater, samt i de deltagende amatørers velmente og entusiastiske arbejde med stoffet. Det er meningsfuld underholdning

Jesper Sano Højdal, Karen Biering, Svend-Erik Runberg, Jens Underbjerg, Vibeke Sandø, Viggo Okholm, Steffen Gliese og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg vil ikke sige det er flovt, at nogle af kendisserne spiller så dårligt, det var snarere befriende at få dem ned på jorden, men selvfølgelig også lidt pinligt - og sådan noget elsker vi jo her på den anden side af skærmen. Så jeg synes også det er god underholdning. Men det overrasker mig at de spiller SÅ dårligt og den overdrevne ros til hinanden, som man vist har arvet fra Toppen af poppen, virker derfor ekstra akavet, men slet ikke uventet. Det er som det er. Take it or leave. Hvad egentligt med et program der hedder hedder: Take it or leave it. Jeg ved ikke hvad det skal handle om, men det er vel egentlig også underordnet, bare vi får stjernerne på skærmen.

Kenneth Krabat

"Reality"-TV.

Jens Underbjerg

Jeg får så meget mere ud af den her form for underholdning end af X Factor og Den Store Bagedyst, måske netop fordi deltagerne ikke har urealistiske drømme om rigdom og berømmelse på den anden side af sidste afsnit og efter et farefuldt udskilningsløb med mange tårer og barske kommentarer fra dommerpanelet. Hvor er det befriende at se kendisser med lange uddannelser og toptrimmede kroppe forfalde til den samme nervøsitet og præstationsangst, inden de skal på scenen, som de fleste af os har prøvet. Jeg synes, det er meget vedkommende og relatérbart - og sjovt.

Vibeke Sandø, Karen Biering, Herdis Weins, Steffen Gliese, Svend-Erik Runberg og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

"Den Store Premiere" er ikke pinlig, men det er Anne Middelboe Christensen's anmeldelse. - Gerne mere Premiere og mindre Middelboe.

Vibeke Sandø, Viggo Okholm og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Vi så den selvfølgelig også i aften og at kalde det pinligt er da helt ude i skoven.
Flot-ærligt og simpelthen god underholdning og i en skøn atmosfære.

Vibeke Sandø, Karen Biering, Svend-Erik Runberg, Herdis Weins og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ingvar Skov Johansen

Jeg har set alle afsnit, og jeg synes slet ikke, at serien er pinlig. Selvfølgelig er det svært at spille teater - det kunne man have sagt sig selv på forhånd - men præcis hvordan og hvorfor, det er svært, bliver på interessant vis tydeliggjort i mødet mellem proffer og amatører. Man kan se serien på mange måder, tror jeg, og de er ikke alle lige naive. Jeg underviser til daglig, og for mig var det en fornøjelse at se samarbejdet mellem mentorer og mentees. Især Thure Lindhardt og Dejan Cukic brænder virkelig igennem, og det var for mig inspirerende at se, hvordan de bruger og deler ud af sig selv for at få det maksimale ud af deres mentees. Gennem deres undervisning fik jeg også et andet indblik i, hvor dygtige skuespillere de egentlig er.