Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Satirepodcasten om r8Dio sparker nedad og opad og alle vegne hen og er derfor virkelig sjov

Podcasten ’Undskyld vi roder’, der begyndte som en ret usympatisk vendetta mod de i forvejen hårdt prøvede radiostationer, der fyldte hullet efter Radio24syv, har udviklet sig til et vanedannende og exceptionelt morsomt danmarksportræt, der både sparker ned og op og på sig selv
Podcasten ’Undskyld vi roder’, der begyndte som en ret usympatisk vendetta mod de i forvejen hårdt prøvede radiostationer, der fyldte hullet efter Radio24syv, har udviklet sig til et vanedannende og exceptionelt morsomt danmarksportræt, der både sparker ned og op og på sig selv

Jesse Jacob

Kultur
12. marts 2021

I den mellemstore jyske provinsby Skuldborg er et usandsynligt lydmirakel ved at udspille sig.

Sammen med en lang række interessenter har det lokale kultur- og multihus, Stjernen, der får støtte af byrådet til at facilitere lokaler for blandt andet stavgangsforeninger, yogahold og rollespilsklubber, til de flestes overraskelse vundet et udbud om at lave en ny landsdækkende taleradio – eller en »snakke-sludre-taleradio«, som den nye radiodirektør Klavs Bundgaard, der også er daglig leder af Stjernen, siger det. R8Dio, hedder kanalen, som efter planen går i luften senere i år.

Lyder det bekendt?

Det er alt sammen – provinsbyen, kultur- og multihuset, radiodirektøren, den nye radiostation og udbuddet – fiktion leveret i en ugentlig satirisk podcast. 

Men man skal have holdt mere end almindeligt fornuftig afstand til den danske mediebranche de seneste år, hvis man ikke fanger referencerne til den nye jyske radiostation Radio4 og til ungdoms-DAB-kanalen Radio Loud, der vandt det udbud, der ellers blev omtalt som skræddersyet til den nu lukkede Radio24syv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg har hørt en 8-10 afsnit, og det var virkelig sjovt :-D
Så kom jeg lige væk fra det, men jeg starter da bare også lige forfra - tak for at minde mig om 'Undskyld vi roder' :-)
Og så fik jeg også lige forklaret 'agilt', som jeg ikke har gidet slå op fordi det lyder så bullshit-agtigt og komplet idiotisk ;-)

Christian Christensen

De er fandme også bare så pisse dygtige her på information.

Martin Rønnow Klarlund, Steffen Ernø og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar