Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Sofi Oksanen har skrevet en begavet roman om ægdonorer og surrogatmødre i Ukraine

Sofi Oksanens ’Hundeparken’ er en spændende og begavet roman om sociale forskelle
Sofi Oksanens roman ’Hundeparken’ er en spændingsroman og en samfundsroman, men den er måske allermest fiktiv socialreportage.

Sofi Oksanens roman ’Hundeparken’ er en spændingsroman og en samfundsroman, men den er måske allermest fiktiv socialreportage.

Ritzau Scanpix

Kultur
31. marts 2021

Hvem er oppe, hvem er nede? Hvem bor i en stor villa i Sølvbladskovens rigmandsreservat, hvem bor i et skideskur uden rindende vand? Hvem har finsk pas, hvem har ukrainsk? Hvem ejer en virksomhed i milliardklassen bygget på svindel og humbug, men solid svindel og humbug? Hvem arbejder i de ulovlige miner, kopankaerne, som styrter sammen for et godt ord?

De sociale forskelle ligger som et højspændingsfelt under alt, hvad der sker i finsk-estiske Sofi Oksanens begavede roman. Med konstant skiftende poler. Oppe og nede er i den forbindelse ikke bare et spørgsmål om mængden af livsgoder, lidt eller meget på kontoen, adgang eller ikke adgang til de attråede finske tv-kanaler, men en kamp om overlevelse. Den kamp er blodig og udkæmpes i en arena af intriger, løgne, trusler og afhængighed i bedste gangsterstil. Oksanens bog bliver på den måde til både skarp samfundsanalyse og meget vellykket og sindrigt konstrueret spændingsroman.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her