Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ung violin og klaver-duo imponerer med opløftende tolkninger af Beethoven og Schubert

Tre nye album vidner om kammermusikkens øgede gennemslagskraft ude og hjemme. Christine Bernsted og Ramez Mhaana høster stor respekt for deres debutalbum, Gunvor Sihm og Berit Johansen Tange fortsætter pionerarbejdet med Langgaard, og fra Frankrig kommer et superbt Brahms-album med bratschisten Antoine Tamestit
Kultur
23. marts 2021
Violinisten Gunvor Sihm og pianisten Berit Johansen Tange er eksperter i Rued Langgaard (1893-1952), og det viser de igen på deres nyeste udspil.

Violinisten Gunvor Sihm og pianisten Berit Johansen Tange er eksperter i Rued Langgaard (1893-1952), og det viser de igen på deres nyeste udspil.

Scanpix Danmark

En ung kvinde fra Østerbro og en ung mand fra Nørrebro; hun med danske forældre, han med en russisk mor og libanesisk far; hun med violinen som ledsager fra fireårsalderen og studier i København og Wien, han med klaverstudier i Moskva og København; begge med en kraftig kulturel opbakning i hjemmet. Violinisten Christine Bernsted og pianisten Ramez Mhaana har indgået et duosamarbejde, og deres første album er netop udkommet med to sværvægtere fra repertoiret. Beethovens violinsonate nr. 9 kaldt Kreutzer-sonaten og Schuberts Fantasi i C-dur. Det er en opløftende debut i kraft af højt teknisk niveau og virkelig interessante tolkninger, også når man sammenligner med genrens etablerede navne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Skøn musik anmeldelse :-)