Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

I ’Wonder Woman 1984’ fortæller Patty Jenkins publikum, hvor kønsskabet skal stå

’Wonder Woman 1984’, der nu kan ses på HBO Nordic, er ikke lige så vellykket som den første film om den kvindelige superhelt. Men den er kulørt og underholdende og har vedkommende ting at sige om det ulige forhold mellem kvinder og mænd
’Wonder Woman 1984’ foregår i 1980’erne, og instruktør Patty Jenkins får megen sjov ud af højt hår og pastelfarvet joggingtøj og sin hovedperson, superhelten Wonder Woman (Gal Gadot).

’Wonder Woman 1984’ foregår i 1980’erne, og instruktør Patty Jenkins får megen sjov ud af højt hår og pastelfarvet joggingtøj og sin hovedperson, superhelten Wonder Woman (Gal Gadot).

HBO Nordic

Kultur
26. marts 2021

Wonder Woman er ikke en superhelt som alle andre. Bag DC-tegneserien om hende, hvor det hele begyndte, stod en progressiv doktor i psykologi, William Marston.

I begyndelsen af 1940’erne ville han introducere en anden slags kvinde og superhelt end dem, man allerede kendte fra tidens mandsdominerede tegneserier, hvor kvinder mest var en slags ornamentering. Som han sagde dengang: »Wonder Woman er psykologisk propaganda for den nye kvindetype, som – mener jeg – burde regere verden.«

Samtidig var Marston personligt bidt af bondage – han havde efter alt at dømme et livligt sexliv – og i tegneserien kom Wonder Woman ofte i vanskeligheder, når hun blev fanget og bundet af mænd. Det var hendes svaghed som superhelt, og det er mest bedagede ved hende som figur, når man kigger tilbage – selv om hun jo altid fik sig frigjort alligevel, og Marstons universelle pointe var den, at vi alle sammen er bundet af et eller andet, ikke mindst i mere overført betydning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Martin Rønnow Klarlund

Man skal vist være ualmindelig woke for at beundre det værk :-)
https://youtu.be/4_Tm0SxIp6w

Torben Lindegaard

@Christian Monggaard

Connie Nielsen spiller Hippolyta .... så er det helt sikkert noget for mig.

Jeg glæder mig også til at se gengivelsen af 80'er miljøet -
og så i et amerikansk storcenter !!

Jeg bliver måske også hængende til superhelteopgøret i filmens 2. halvdel; men der er ingen garanti for det - jeg er helt sikkert langt forbi målgruppens alder.

Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar