Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Det er jo bare sport, siger man, men det er aldrig bare sport. Derfor skal den udstilles som kunst

I morgen åbner museerne. Vi har sendt forfatter Malte Tellerup på Copenhagen Contemporary, der sætter spot på sport. For en tidligere elitehåndboldspiller, der har det svært med sportens normer, demonstrerer ’Art of Sport’ billedkunstneres evne til aldrig at acceptere vedtagne sandheder, når de skaber deres egne visuelle fortællinger om sport
Værket Leatherboys består af tre store skulpturer af Formel 1-kørere, der omfavner hinanden på gulvet. Sponsorteksterne på deres kørerdragter er erstattet med nedsættende ord om homoseksuelle.

Værket Leatherboys består af tre store skulpturer af Formel 1-kørere, der omfavner hinanden på gulvet. Sponsorteksterne på deres kørerdragter er erstattet med nedsættende ord om homoseksuelle.

David Stjernholm

Kultur
20. april 2021

Copenhagen Contemporary åbner onsdag for deres første udstilling efter nedlukningen. Art of Sport hedder den. Titlen føles både vag og meget temaagtig. Der er noget oversigt, noget ’lad os samle alt det kunst om sport, vi kan, lad os komme rundt om sporten gennem kunsten’ i den titel. Den giver udstillingen et pligtopfyldende udtryk, noget opdragende og ikke særligt intenst.

’Boksehandsker’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Mindre detalje, men de mænd som omfavner hinanden er ikke Formel 1 kørere. Formel 1 dragter er ikke syet af læder. Mændene er derimod motorcykel racerkørere. Det kan man se på de "knee pads" de har på knæet, som køreren bruger til at føle nedlægningsvinklen af motorcyklen i sving. Man skraber knæet mod banen, og det slider på læderet, så derfor monteres knee pads, som kan udskiftes når de slides ned.