Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ben Lerners roman ’Topekaskolen’ forklarer Trumps vej til magten

Ben Lerner skildrer et dystert USA, hvor maskuline aggressioner har afløst samtalekunsten
Det er et dystert portræt af USA, Ben Lerner tegner, men det er gjort med en humor og intelligens, der underholder og trods alt giver håb.

Det er et dystert portræt af USA, Ben Lerner tegner, men det er gjort med en humor og intelligens, der underholder og trods alt giver håb.

Ulf Andersen

Kultur
16. april 2021

Hvad er der galt med Kansas? Det var titlen på en opsigtsvækkende bog fra 2004, hvori journalisten og historikeren Thomas Frank så nærmere på, hvordan den populistisk-konservative bølge i 1990’erne rullede hen over det amerikanske Midtvesten og blandt andet rev magten fra Demokraterne i arbejderstaten Kansas.

Samme ærinde er Ben Lerner groft sagt ude i med Topekaskolen, hvis centrale handling udspiller sig i byen Topeka i Kansas i 1997. Hovedpersonen er den 17-årige Adam Gordon, der får en debatlærer ved navn Peter Evanson, som siden bliver »en af hovedarkitekterne bag den mest højreorienterede guvernørperiode, Kansas endnu har oplevet (og) en væsentlig kilde til inspiration for Trump-regeringen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her