Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Bjarke Møllers ’Håbets politik’ er et råb om, at håb og ikke frygt skal forme fremtidens Europa

’Håbets politik’ er et manifest på 800 sider om fremtidens Europa, hvor de nordiske velfærdssystemer bliver toneangivende samfundsmodel, og EU kan blive et forbillede for resten af verden
Bjarke Møller er tidligere direktør for Tænketanken Europa og adjungeret professor på Copenhagen Business School (CBS).

Bjarke Møller er tidligere direktør for Tænketanken Europa og adjungeret professor på Copenhagen Business School (CBS).

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
9. april 2021

Bjarke Møller er en uhyre kyndig og engageret mand, hvis centrale budskab er, at EU er godt og nødvendigt, og at samarbejdet skal styrkes, hvis europæerne vil have indflydelse på verdens gang i kapløbet mellem USA, Kina og andre kommende storspillere. Brexit er derfor en monumental fejltagelse, der forhåbentlig ikke får følgere blandt andre EU-lande.

Ingen nationalstat kan på egen hånd bremse klimaforandringen, tæmme storkapitalen og uligheden, bekæmpe pandemier, regulere folkevandringer, bremse konflikter og forhindre terrorisme. Det kræver alt sammen et stærkere og mere solidarisk internationalt – og ikke mindst europæisk – samarbejde.

Bjarke Møller er idealist. Hans bog er et manifest på 800 sider, et gjaldende råb om, at håbet – ikke frygten – skal forme et fremtidens Europa, hvor de nordiske velfærdssystemer bliver toneangivende samfundsmodel, og EU kan blive et forbillede for resten af verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her