Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ny og lovende dansk popmusik og et lettere klichéfyldt album fra Christopher

Det andet album fra trioen CHINAH er en selvsikker samling elektroniske popballader, mens Fenjas mere underspillede debutalbum peger på instrumenternes skjulte detaljer. Imens kan Christopher blot bryste sig af at have overhalet Justin Bieber
Det er endnu ikke lykkedes Christopher at forny de klicheer, han opkalder sine album efter.

Det er endnu ikke lykkedes Christopher at forny de klicheer, han opkalder sine album efter.

Celina Dahl

Kultur
11. maj 2021

Popmusikken er en bred genre, der ofte henter virkemidler fra andre egne af verdens lydlandskaber, som indie, folkemusik, soul og elektronika. Når man skal beskrive de forskellige popkunstnere, kan man derfor få brug for at sætte en mere præcis betegnelse ind foran ordet pop – en tendens, der med tiden er blevet til store, selvstændige undergenrer som indiepop, folkpop, soulpop og elektropop.

Men popmusikken har også trukket nogle præfikser til sig, der ikke lige umiddelbart kan associeres med en bestemt anden form for musik. Snarere er der tale om et forsøg på at udspecificere den stemning, der hersker i det pågældende popunivers. Sådan er undergenrer som alternativ pop, drømmepop, artpop, tyggegummipop og K-pop, der er en forkortelse for koreansk pop, opstået. 

Herhjemme trives popmusikken i alle sine længder og bredder. Den både spirer gennem nye indiepopnavne som Dopha, Barselona og Ganger og vokser sig til internationale højder med soulpopfænomenet Lukas Graham og den alternative pop-superstjerne Mø.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Så længe Christopher er så god som han er behøver han ikke forny sig; han skal bare være tro mod sig selv og måske er det ikke engang svært. Kan selvfølgelig være han bare er god til at få det til at se let ud, men det tæller jo også.