Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Eva Tind har skrevet en videnskabshistorisk pageturner om mosmideforskeren Marie Hammer

Eva Tind giver sig med ’Kvinden der samlede verden’ hen til den historiske romans konventioner og fortæller med stor energi om en kvindelig zoolog, der i midten af sidste århundrede indsamlede et kolossalt datamateriale, som var med til at bevise, at kontinenterne engang hang sammen
Titlen på Eva Tinds nye roman har noget kioskbasker eller gammel Hollywood-film over sig, som bogen heldigvis lever op til ved at være en ret lige ud ad landevejen kronologisk skildring af et sejt menneskes eventyrlige liv.

Titlen på Eva Tinds nye roman har noget kioskbasker eller gammel Hollywood-film over sig, som bogen heldigvis lever op til ved at være en ret lige ud ad landevejen kronologisk skildring af et sejt menneskes eventyrlige liv.

Kultur
16. april 2021

Som romankarakter er den danske zoolog Marie Hammer (1907-2002) noget af et scoop: en dedikeret kvindelig forsker, der gennem 40 års vekslen mellem videnskabelige ekspeditioner på fem kontinenter og møjsommeligt arbejde ved mikroskopet i sit eget hjem leverede banebrydende beviser for, at kontinenterne engang har hængt sammen. En af historiens underfortalte kvindeskæbner, der trodsede datidens normer og insisterede på at realisere sine faglige ambitioner, samtidig med at hun stiftede familie.

Historien om Marie Hammer handler både om, hvordan vor tids naturvidenskabelige verdensbillede kom på plads, og om at tage plads i verden som kvinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her