Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Hunter Biden har ikke noget filter. Men hans sult efter anerkendelse og tilgivelse er umættelig

Hunter Biden blev Trump-kampagnens store prygelknabe på grund af sit engagement i et ukrainsk energiselskab – nu har præsidentens søn skrevet en erindringsbog, der er en umage blanding af ydmyghed og selvbevidsthed, forbitrelse og selvretfærdighed
Hunter Biden har ikke rigtig noget filter. Til gengæld er hans hunger efter anerkendelse og tilgivelse umættelig. Her gruppekrammer han sin far, Joe Biden, og dennes hustru, Jill Biden, efter Joe Bidens indsættelse som USA’s præsident.

Hunter Biden har ikke rigtig noget filter. Til gengæld er hans hunger efter anerkendelse og tilgivelse umættelig. Her gruppekrammer han sin far, Joe Biden, og dennes hustru, Jill Biden, efter Joe Bidens indsættelse som USA’s præsident.

Olivier Douliery

Kultur
9. april 2021

Robert Hunter Biden er ikke just en rockstjerne. Senatoren, vicepræsidenten og præsidenten Joe Bidens eneste overlevende søn er advokat af uddannelse. Og som tilfældet ville det: en kronprins med problemer.

Som Hunter Biden modstræbende indrømmer i sin nye erindringsbog, ligger sammenligningerne lige for: med Jimmy Carters ulyksalige lillebror, Billy Carter, med Bill Clintons narkoskandaliserede halvbror, Roger Clinton, eller med Trump-sønnerne – alle familiemæssige vedhæng til den øverste magt og optaget af at slå mønt af denne status. Det er bestemt ikke den skæbne eller det ry, Hunter Biden ønsker.

»Jeg er ikke med på en kigger eller turist ved et historisk øjeblik,« skriver han defensivt. »Jeg har arbejdet for andre personer end for min far, og jeg har haft succes og lidt nederlag – helt ved egen kraft.«

Hunter Biden kan dog ikke holde sig til at berette om egne meritter. For eksempel erklærer han: »At have en Biden siddende i Burismas (ukrainsk gasselskab, red.) bestyrelse var et højlydt og umiskendeligt ’skråt op!’ til Putin«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Han blev presset ind i den ukrainske bestyrelse som et tvunget tak for USAs støtte. Hvorfor skulle han ellers "vælges". Og det siger noget om Biden - altså faderen.