CPH:DOX
Læsetid: 3 min.

En instruktør ringer på døren og filmer den, der åbner. Det ender med et skønt portræt af dét at være menneske

Et banalt projekt, hvor en dokumentarist filmer tilfældige borgere i deres døråbninger, ender som et skægt og rørende portræt af det at være menneske. ’A Man and a Camera’ kan nu ses på CPH:DOX
’A Man and a Camera’ ender som et utrolig fint og tankevækkende portræt af menneskelig natur.

’A Man and a Camera’ ender som et utrolig fint og tankevækkende portræt af menneskelig natur.

Fra filmen

Kultur
28. april 2021

Ideen bag Guido Hendrikx’ dokumentarfilm A Man and a Camera er så banal, at man tror, det er løgn.

Uden at sige et ord og kun udstyret med et kamera stemmer den hollandske dokumentarist dørklokker i en lille flække i det pandekageflade land. Han ringer på, og så står han ellers bare og glor gennem kameraets søger. Langt de fleste, der åbner døren, afviser ham igen. Først spørger de høfligt, hvad meningen er – om det er en skoleopgave eller et kunstprojekt, eller hvad? Hvorfor står han her på deres dørtrin og filmer uden at sige et ord? Er der noget galt med ham, er han måske døv? Så lukker de døren. Nogle åbner den kun lige på klem og lukker så igen. Måske tror de, han er sælger eller journalist. Andre står længe og iagttager ham uden at sige noget. Så griner de lidt eller ryster på hovedet. Nogle få bliver sure eller irriterede. Beder ham forlade matriklen, truer med at kontakte politiet eller bliver ligefrem korporlige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her