Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Kim Fupz Aakesons HBO-serie, ’Welcome to Utmark’, excellerer i nordnorsk eksotisme

Kim Fupz Aakeson har skrevet en ny serie til HBO Nordic, ’Welcome to Utmark’, der med imponerende dramaturgisk og komisk tæft fletter en række tragikomiske menneskeskæbner sammen i et provinsmiljø i den yderste nordnorske udkant
Den samiske rensdyravler Bilzi (Stig Henrik Hoff) er en af de farverige personager i Kim Fupz Aakesons HBO-serie, ’Welcome to Utmark’, der er spækket med så meget nordnorsk lokalkolorit, at det fremstår som en lystig omgang eksotisme. 

Den samiske rensdyravler Bilzi (Stig Henrik Hoff) er en af de farverige personager i Kim Fupz Aakesons HBO-serie, ’Welcome to Utmark’, der er spækket med så meget nordnorsk lokalkolorit, at det fremstår som en lystig omgang eksotisme. 

HBO Nordic

Kultur
27. april 2021

Fra begyndelsen, hvor en forsagt og fordrukken fårehyrde græmmes over et skambidt får, til slutningen, der ikke skal afsløres her, er HBO-serien Welcome to Utmark en parade af eksempler på livet i Nordnorge, der gør en dyd ud af at overtrumfe de fordomme, man måtte have.

Troede man, at nordnorske fårebønder var forsagte, bliver man her præsenteret for Finn. Han spilles af Tobias Santelmann, der er kendt for andre ærkenorske roller som kronprins Olav i den historiske serie Atlantic Crossing, faren i Per Petterson-filmatiseringen Ud og stjæle heste og Henrik Kranz i overklasseskildringen Exit. I disse roller bærer han karakterernes følelsesmæssige forkrampethed med stor, flot selvtillid. I sin gestaltning af Finn hænger skuldrene anderledes modløst fremover, hans blik har det med at flakke, og han kan helt konsekvent aldrig finde de rigtige ord til situationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jeg er på!
Kan ikke anbefale at se flere afsnit i træk, for så bliver den lige rigelig dyster og socialrealistisk.

Bo Boisen Pedersen

Hvornår kommer sæson 2???