Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Krimiserien ’Mare of Easttown’ suger én ind med en sjælden fornemmelse af levet liv

Kate Winslet brillerer som kriminalassistent i Pennsylvania, hvor hun forsøger at finde en forsvunden pige og opklare mordet på en anden, mens hun kæmper for at holde sammen på sin splintrede familie i den opslugende miniserie ’Mare of Easttown’
Kate Winslet spiller den midaldrende, menneskefjendske kriminalassistent Mare Sheehan i Brad Ingelsbys formidable miniserie ’Mare of Easttown’.

Kate Winslet spiller den midaldrende, menneskefjendske kriminalassistent Mare Sheehan i Brad Ingelsbys formidable miniserie ’Mare of Easttown’.

HBO

Kultur
19. april 2021

En gang imellem er der film eller en serie, som suger én ind alene ved hjælp af den stemning og tone og fornemmelse af levet liv, som emmer fra lærredet og skærmen. Hvor man føler, ja, virkelig mærker og føler, at man er tæt på det miljø og de mennesker, som skildres. Også selv om det og de ikke minder så meget om, hvor man selv kommer fra, eller hvem man selv er.

Det kan være svært at sætte fingeren på præcis, hvad det er, der gør, at en audiovisuel fortælling klinger så rent, men det har selvfølgelig alt at gøre med, om forfatteren bag ved, hvad hun eller han taler om, og at skuespillerne formår at fortolke det på en måde, som yder materialet mere end retfærdighed – som, med store ord, gør det sandt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her