Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Lyddesigneren brillerer i den rørende ’Sound of Metal’ om en trommeslager, der mister hørelsen

Den amerikanske film ’Sound of Metal’ fortæller med et gruopvækkende lyddesign om en trommeslager, der mister hørelsen. Det er en lydligt stor oplevelse. Men også en rørende fortælling om et menneske, der må genopfinde den verden, han kender
Riz Ahmed spiller trommeslageren Ruben, der i Darius Marders gode og lydligt stærke ’Sound of Metal’ mister hørelsen og må genopfinde sig selv og sit liv.

Riz Ahmed spiller trommeslageren Ruben, der i Darius Marders gode og lydligt stærke ’Sound of Metal’ mister hørelsen og må genopfinde sig selv og sit liv.

Camera Film

Kultur
7. maj 2021

Ruben har sat sig på stolen ved bordet i det ellers tomme rum. På bordet ligger en blok og en kuglepen samt hans medbragte doughnut og kaffekop. Nu skal han skrive sig ud af sin desperation. Men han starter med at smadre sin doughnut. Samler stumperne sammen til en ramponeret udgave af doughnutten. Smadrer den igen. Samler den. Smadrer den igen. Skriger. Tager en tår af sin kaffekop.

»Dejligt dejligt dejligt dejligt. Fucking åndssvagt.«

Rejser sig. Griner som en galning.

»Din fucking idiot,« siger han til sig selv. Så hamrer han hånden ind i døren.

Det er en scene spillet af amerikanske Riz Ahmed med en ukomfortabel uforudsigelighed, et kaostemperament, som gør, at man frygter for hans mentale overlevelse. I den skruetvinge forbliver man filmen ud.

Og Riz Ahmeds store præstation fastholder tilskueren i den følelse gennem hele den strålende film, Sound of Metal, som handler om den hårdtslående trommeslager Ruben, der pludselig mister langt det meste af sin hørelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inspirerende anmeldelse - og et fint billede på dén transformation af aktiviteter, ræsonnementer og perception af verden, som vores kapitalistiske civilisation (om den ved det, eller ej) står overfor.

Kasper Pedersen

Vi krydser fingre for Mikkel EG Nielsen den 26. april til Oscar

Kasper Pedersen

'Sound of Metal' editor Mikkel E.G. Nielsen on how the title reflects the film's three acts
Og så lige BAFTA-prisen i søndags
Han ligner godt nok farmand, Peter AG Nielsen :)
https://www.youtube.com/watch?v=nj3xdyH0jAc