Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

I Maria Hesselagers fascinerende debut er skæbnen noget, man kan tage i egen hånd

’Jeg hedder Folkví’ er på samme tid et skarpt psykologisk kvindeportræt og en mytisk funderet skæbnefortælling

Maria Hesselagers romandebut ’Jeg hedder Folkví’ er Gutkind-forlagets første danske debut og alene af den grund ventet med spænding.

Lærke Posselt

Kultur
23. april 2021

Vi lever midt i en pandemi, den menneskeforandrede natur opfører sig mere og mere uforudsigeligt, og vores adfærd på nettet og i den såkaldte virkelige verden bestemmes i stigende grad af kunstigt intelligente programmer, som er uforståelige. Har vi tabt kontrol? Hvad kan vi holde fast ved? Ikke meget, så meget er sikkert. Måske skal vi så bare acceptere det, som sker. Ikke længere kæmpe imod de ødelæggende elementer, men tage skæbnen på os.

At tale om skæbnen virker anakronistisk. Og det er det også. Men alligevel er det et begreb, der på det seneste har spredt sig. To aktuelle bøger, en roman og en psykologibog, der ved første øjekast ikke har meget tilfælles, vidner om begrebets tilbagevenden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her