Anmeldelse
Læsetid: 10 min.

#MeToo og Black Lives Matter har gjort ’Farven Lilla’ aktuel igen. Ny bog opruller historien bag

Alice Walkers barske skildring af sexisme, vold og racisme blev mødt med både protester og priser i 1982. En ny bog fortæller romanens dramatiske historie

Alice Walker i 1970, da forfatteren boede i Brooklyn og havde udgivet sine to første romaner.

Everett Collection/Shutterstoc

Kultur
23. april 2021

I sommeren 1981 sendte Alice Walker et uddrag af Farven lilla til Essence, et månedsmagasin for afroamerikanske kvinder. Walker forestillede sig, at de her ville sætte pris på historien om hendes hovedperson Celie, der skriver breve til Gud, om at hendes far voldtager hende.

»Kære Gud: Jeg er 14 år gammel. Jeg har altid været en flink pige. Måske kan du give mig et tegn og vise mig, hvad det er, der er ved at ske med mig.« Sådan lyder Celies første ord i romanen, der, da den udkom i 1982, mildt sagt delte vandene og flere steder blev stærkt kritiseret for sit portræt af afroamerikanske mænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

En vigtig historie og smukt fortalt.