Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Noirforfatter Klas Östergren er den rigtige til at skildre skandalen i Det Svenske Akademi

Den hårdkogte romanforfatter kan ikke længere forbløffes eller forundres. Heller ikke over typer som Jean-Claude Arnault, hovedpersonen i Det Svenske Akademis krise. Klas Östergren har nemlig set en del og havde ikke forventet andet, som han beskriver i sin formidable samtidsroman
I Klas Östergrens rapport om Akademiet har han, som den John le Carré-inspirerede forfatter han er, givet Akademiets medlemmer dæknavne. De har alle fået navn efter en græsart.

I Klas Östergrens rapport om Akademiet har han, som den John le Carré-inspirerede forfatter han er, givet Akademiets medlemmer dæknavne. De har alle fået navn efter en græsart.

Jan Grarup

Kultur
16. april 2021

Klas Östergrens nye romanmonstrum Renegater, der afslutter den trilogi, han begyndte på i 1980 med Gentlemen og fortsatte i 2005 med Gangsters handler om krisen i Det Svenske Akademi og om forfatterens bratte exit fra Akademiet i efteråret 2018. Men den gør det kun modvilligt, for samtidig handler den også om at rette sin opmærksomhed andre steder hen end mod den selv samme krise. Forfatteren har med andre ord givet sig selv den umulige opgave både at tale ud om krisen og tale om, hvor ubetydelig den er i forhold til for eksempel Sveriges våbenhandel, Stockholms syge boligmarked og generelt magtmisbrug i det svenske samfund fra og med Olof Palme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her