Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Phie Ambos film om klimaloven er opløftende, selvom den lader politikerne løbe med æren

Der er håb at hente i ’70/30’, filmen om tilblivelsen af den ambitiøse klimalov, hvor man ser, at alle stemmer tæller. Men filmen glemmer, at klimaet ikke kom på dagsordenen på grund af ros og opbakning til ført politik, men som resultatet af et massivt folkeligt pres
Phie Ambos film ’70/30’  afdækker det politiske forløb omkring tilblivelsen af den ambitiøse klimalov.

Phie Ambos film ’70/30’ afdækker det politiske forløb omkring tilblivelsen af den ambitiøse klimalov.

Marie Hald

Kultur
22. april 2021

Hvis man, som jeg, var desillusioneret og skamfuld efter at have fulgt Greta Thunbergs desperate kamp for at få de voksne beslutningstagere til at tage klimaforandringerne alvorligt i filmen Greta, så er der håb at hente i Phie Ambos nye film, 70/30, der åbner dette års udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Det er tydeligt, at Phie Ambos film har et helt andet udgangspunkt end de mange katastrofedokumentarfilm, som beskæftiger sig med klimaet. 70/30 afdækker det politiske forløb omkring tilblivelsen af den ambitiøse klimalov og de første politiske aftaler, der skal sikre 70 procents reduktion af Danmarks CO2-udslip i 2030, sammenlignet med tallene fra 1990.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Desværre var premieren her til aften kl. 19.00 ramt af teknisk uheld. Så åbningstale og film røg i vasken. Debatten formentlig ligeså.

Maj-Britt, prøvede du at se med via Google Chrome-browseren? Det virkede heller ikke hos mig, men det gjorde det i Microsoft Edge.

Maj-Britt Kent Hansen

Ja, Mikkel - det gjorde jeg, men uden held. Heller ikke løsningen med rabatkoden virkede. Og efterånden var jeg træt af først at ringe forgæves. Siden skrive mail, jeg ikke hørte på, men de er nok blevet bestormet. Ærgerligt for dem og for os.

Du så (noget af) filmen. Og hvad med debatten? Gik den igennem?

Margit Johansen

Filmen mangler billledre og lyd af det politiske pres der virkelig har lagt kursen siden 70'ernes 'forurenings - diskurs* til dagens " 70 % reduktion" - nemlig partiforeningernes 'pres på de parlamentarikere de opstiller til valgene. Det er sikkert svært at få indblik i - men har været afgørende, når så mange opstillede kandidaters agenda var klimagrøn ved sidste valg. Og de blev valgt.

@maj-britt
Ja, da jeg først fik Edge op at køre på en anden pc (via det link, jeg var blevet tilsendt), så så jeg både det meste (gætter jeg på) af Tines tale, filmen og debatten.

Niels Johan Juhl-Nielsen

Jeg vil gerne udtale mig om filmen, som jeg iøvrigt anbefaler som grundlag for en god samtale.

Til NY TID (www.nytid.no) har jeg anmeldt filmen og du kan læse min omtale her: https://www.nytid.no/70-30/

Der er også en engelsk udgave: https://www.moderntimes.review/70-30/

Jeg er nok lidt mere kritisk end Anita Brask Rasmussen. Døm selv.

Jeg har nu selv ’anmeldt’ dette års åbningsgalla på min egen idiosynkratiske blog om dokumentarfilm, hvilket jeg i øvrigt har gjort siden (med enkelte svipsere) 2012. Søg efter DOComedy Now, hvis du vil læse det.

Atilla Thcengiz

Længe siden at jeg har foretaget billedanalyse, men der er et eller andet rammende ved dette bizarre billede: fed røv, smilende mega selvsikker konvertit af en prinsesse i totalt hvidt, noget usikker minister ansvarlig for Hot'n Here...