Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’De sidste fiskere’ er et sympatisk projekt, der kuldsejler i forsvarsskrift

Lars Bo Kirk har som kender af hav og fiskeri skrevet en fascinerende og fortjent fortælling om fiskeriets historie med udgangspunkt i sin egen familie, men han skulle være blevet ved saltsårene i Esbjerg
Det er et sympatisk projekt at ville fortælle fiskeriets historie, men er Kent Kirk – her fotograferet i 2015 på stranden ved sit hjem i Espergærde – det rette udgangspunkt for den fortælling?

Det er et sympatisk projekt at ville fortælle fiskeriets historie, men er Kent Kirk – her fotograferet i 2015 på stranden ved sit hjem i Espergærde – det rette udgangspunkt for den fortælling?

Nikolai Linares

Kultur
9. april 2021

Jeg forstår godt behovet for at skrive en bog som Lars Bo Kirks forfaldshistorie De sidste fiskere. Jeg har set ophug af nedarvede skibe blive mere rentabelt end at tage på havet. Jeg har set min hjembys havn udvikle sig fra en travl fiskerihavn til en turistattraktion og set fiskefabrikkerne lukke. Det betyder, at selv om jeg også har set ureguleret fiskeris konsekvenser for vandmiljø og fiskebestand, så er jeg bestemt modtagelig for en romantiseret fortælling om fiskeriets historie. Og det er, hvad Lars Bo Kirks bog er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her