Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Man skulle tro, at Svend Brinkmann havde været inde over Kvamm-komedien ’Guru’ – og det har han også

I rollen som coachen Andreas Mertz, der vender hjem til Silkeborg for at vise fødebyen, at vejen til succes går gennem selvtilstrækkelighed, demonstrerer Simon Kvamm i sin nye DR2-serie, ’Guru’, med stor pædagogisk tydelighed, hvordan man ikke bør leve. Det er mere opbyggeligt end sjovt
Indimellem Andreas Mertz’ (Simon Kvamm) mere eller mindre håbløse interaktioner med det silkeborgensiske lokalsamfund ser man ham konsultere sin egen life coach, Fenn (Frederik Cilius), på et hotelværelse.

Indimellem Andreas Mertz’ (Simon Kvamm) mere eller mindre håbløse interaktioner med det silkeborgensiske lokalsamfund ser man ham konsultere sin egen life coach, Fenn (Frederik Cilius), på et hotelværelse.

The Bunch

Kultur
9. april 2021

Der er gang i den inde bag den facade, som den slikkede coach Andreas Mertz (spillet af Simon Kvamm) render rundt med. Mindreværdskomplekser, dårlig samvittighed og løbsk anerkendelsestrang kæmper en brav kamp mod hinanden.

Andreas Mertz er hovedpersonen i DR2’s nye komedieserie Guru, og han er en mand med en mission. Han er netop vendt hjem til fødebyen Silkeborg fra København, og i løbet af sine år i hovedstaden har han rustet sig med et bredt udvalg af smarte floskler, en garderobe bestående af tætsiddende jakkesæt med stumpende bukser og hvide kondisko og en selvopfattelse, der lader til at kunne sprække, hvad øjeblik det skal være, så opblæst som den er.

Missionen går ud på at lære Silkeborg at gå selv, som det hedder med en lidt skæv fodboldmetafor. Det er titlen på hans life coaching-program med dertilhørende bog, kursusvirksomhed og foredrag.

Som Andreas forklarer en moderat interesseret interviewer fra TV Midtvest har det fået et lidt dårligt ry inden for fodbold at gå selv frem for at spille sine medspillere, men han synes faktisk, det kan noget, det med at være en individualist, der kun stoler på sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gå selv - lyder sjovt nok, som en af Svend Brinkmanns selvhjælps-floskler, som danskerne ellers elsker. Noget i retning af - "stå op" og "gå i seng".

Simon Kvamm er paradoksalt nok komikkens - og musikkens - svar på "Herning".

Anders Hüttel

Herning sked mig ud en forårsdag i 16´. Jeg bærer ikke nag 5 år efter med et par blodpropper på mit cv. Jeg er blevet helt fantastik, hvis jeg må sige det selv. Selviscenesat taber som bliver behandlet med vat. De unge har ingen fremtid og de ældre er nogle skadderhoveder så det virkelig en fucked up world.

Knaldet i bilen - så jeg ind i fremtiden. Paradoksalt fordi jeg hader biler og gamle damer.

Anders Hüttel

Jeres koncert i 10´ i Herning var en dyster én af slagsen. Jeg har kun mødt Nephew der som havde Kellermensch og White Pony som opvarmere. Man fik en lussing i ansigtet og en til og en til og så blev man badet i følelsen af lykke. I fuckede med min hjerne og er det direkte årsag til mine to blodpropper i hjernen i år. Ingen tvivl. Jeg holder jer ansvarlige sammen med Lars Lykke som overtog efter 3. gange Fogh.
Verden har aldrig været den samme siden da.

Freddie Vindberg

Thomas og Anders, Simon prøver på, at lykkes med livet.