Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ugens anbefalinger: ’Dagbog fra midten’, en rapper i kjole, sovjettisk kunst og ’Gift vid första ögonkastet’

Kulturredaktionen anbefaler et nostalgitrip i denne uge: Rasmus Elmelund tager på besøg i 00’ernes politiske opbrud, mens Anna von Sperling varmer sig ved sovjetpropaganda fra 80’erne. Ralf Christensen anbefaler mere moderne, woke hiphop, mens Lone Nikolajsen nu også har kastet sig over nabolandsudgaven af ’Gift vid första ögonkastet’
Ultrakynikeren Ulla Østergaard og hunden i keglespillet Naser Khader indtager to af hovedrollerne i ’Dagbog fra Midten’, som fortjener et gensyn.

Ultrakynikeren Ulla Østergaard og hunden i keglespillet Naser Khader indtager to af hovedrollerne i ’Dagbog fra Midten’, som fortjener et gensyn.

Thomas Borberg

Kultur
16. april 2021

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

’Klovn’ møder r8Dio i politisk dokumentar fra 2009

Politisk situationskomik: ’Dagbog fra midten’ (2009). dr.dk

Det er sæson for nye partier. Og med Lars Løkke Rasmussens definitive udmelding om, at et nyt midterparti er på vej, er det oplagt at lade dr.dk spole tiden tilbage til 00’erne og Ny Alliance. Christopher Guldbrandsen fulgte partiet, fra Naser Khader stiftede det i 2007, til han forlod det i 2009, og ud af sine strabadser fik dokumentaristen en af de bedste danske politiske dokumentarfilm nogensinde, Dagbog fra midten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her