Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Actionfilmen ’Nobody’ kildrer publikums indre hævner – og det er fedt

En tilsyneladende kedelig, midaldrende bogholder og forstadsfar slipper sit indre vilddyr løs og går i krig med den russiske mafia i USA i Ilya Naishullers brutalt underholdende ’Nobody’
Bogholderen Hutch Mansell (Bob Odenkirk) viser sig slet ikke at være så kedelig og grå, som man ellers skulle tro, i Ilya Naishullers underholdende ’Nobody’. Foto: UIP

Bogholderen Hutch Mansell (Bob Odenkirk) viser sig slet ikke at være så kedelig og grå, som man ellers skulle tro, i Ilya Naishullers underholdende ’Nobody’. Foto: UIP

Kultur
20. maj 2021

Nogle gange kan jeg godt blive lidt forskrækket over, hvor stor nydelse og tilfredsstillelse jeg finder i at overvære helten i en film gennemtæve og dræbe skurkene. Brække deres arme og ben, så man kan høre det, og skyde dem en kugle for panden, så blodet sprøjter. Jeg er på ingen måde et voldeligt menneske – bilder jeg mig i hvert fald ind – men jeg kan ikke lade være med at godte mig og indimellem grine, når dem, der fortjener det, får med grovfilen.

Måske er det en form for katarsis, hvor jeg får afløb for den smule vold, der alligevel måtte gemme sig i mig. Måske er det præcis, hvad jeg har brug for for ikke selv at ty til våben og selvtægt. Måske stimulerer det simpelthen bare hævneren i mig, og en filmfigurs brutale fremfærd er det tætteste, jeg kommer på selv at udøve vold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Et eller andet skulle anmeldelsen jo handle om. Hvorfor så ikke om anmelderen?