Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Afrobeat er måske verdens bedste festmusik, og nu tager pioneren Fela Kutis familie over

Femi og Made Kuti er søn og barnebarn af afrobeat-pioneren Fela Kuti og synger om et Nigeria med politivold, pirateri, sexchikane og international udnyttelse af ressourcer. Sådan fortsætter de linjen fra ophavet, men korrigerer også hans fejl
Efterkommere af den nigerianske legende, sanger, musiker, komponist, aktivist og dameglade levemand Fela Anikulapo Kuti, Femi og Made Kuti, har besluttet sig for at træde i hans anselige fodspor.

Efterkommere af den nigerianske legende, sanger, musiker, komponist, aktivist og dameglade levemand Fela Anikulapo Kuti, Femi og Made Kuti, har besluttet sig for at træde i hans anselige fodspor.

Optimus Dammy

Kultur
7. maj 2021

Det kan ikke være nemt at være efterkommer af den nigerianske legende, sanger, musiker, komponist, aktivist og dameglade levemand Fela Anikulapo Kuti (1938-1997) – ikke mindst når man har besluttet sig for at træde i hans anselige fodspor.

Som Paul Simons søn Harper Simon og Bob Dylans søn Jakob Dylan bærer Femi Kuti således på en enorm arv fra sin far – en mand, der ikke kun opfandt afrobeat, men også var en heftig politisk aktivist i datidens Nigeria.

Men. Mens Harper Simon og Jakob Dylan ikke har sat sig nogle afgørende spor i musikhistorien, så har Femi Kuti (og også broren Seun Kuti) om ikke andet, så i hvert fald vist sig som en effektiv viderebærer af faderens arvesølv. Det er stadig solid, politisk festmusik.

I dag er traditionen så gået i arv til yderligere en generation, nemlig til Femi Kutis ældste søn, Made Kuti. Og far og søn er gået i dialog på tvillingeudgivelsen Legacy+, der indeholder Femi Kutis 11. album Stop The Hate og Made Kutis debutalbum For(e)ward.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ivan Breinholt Leth

Fremragende artikel om en af Afrikas største musikalske begavelser og hans efterkommere.