Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Bachs ypperste orkestermusik spillet med lethed, elegance og retorisk mangfoldighed

Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen kommer med Johann Sebastian Bachs orkestersuiter i en kammermusikalsk pragtudgivelse. Og pianisten Marie-Luise Bodendorff bringer med sin kraftfuldhed, intelligens og tekniske begavelse Friedrich Kuhlau tæt på forbilledet Beethoven
Cembalisten Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen excellerer stort i ouverturerne i nyudgivelsen af ’Johann Sebastian Bach: The Overtures'.

Cembalisten Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen excellerer stort i ouverturerne i nyudgivelsen af ’Johann Sebastian Bach: The Overtures'.

Carl Redhead

Kultur
25. maj 2021

For tre år siden fremførte Concerto Copenhagen Johann Sebastian Bachs orkestersuiter i Garnisons Kirke med oboisten Alfredo Bernardini som musikalsk leder. Året efter indfandt musikerne sig igen i samme kirke og indspillede et album med de fire suiter, nu under orkestrets daglige leder, cembalisten Lars Ulrik Mortensen. Begge opførelser betjente sig af den mindst mulige besætning: en musiker på hver stemme, men der er alligevel færre på albummet, som bliver præsenteret på en releasekoncert i Diamanten på lørdag. For albummet udelader trompeter og pauker og sandelig også oboer og fagotten i 3. suite. Der var 15 gennemgående musikere under Bernardini og kun 11 under Mortensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her