Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Dorthe Nors er vor tids Steen Steensen Blicher

’En linje i verden’ er en blændende beskrivelse af forbindelsen mellem landskab, menneske og erindring på Vestkysten
De femten essays i bogen afbrydes eller suppleres glimtvis af Saxgrens billedserier, der fortæller deres egne historier om liv og landskab på Vestkysten.

De femten essays i bogen afbrydes eller suppleres glimtvis af Saxgrens billedserier, der fortæller deres egne historier om liv og landskab på Vestkysten.

Henrik Saxgren

Kultur
7. maj 2021

Det er, som om der er en genopdagelse af Jylland i gang. Forfattere, musikere og manuskriptforfattere lader sig inspirere af hovedlandets historie og sindelag i en grad sjældent set i moderne tid. Nu foreligger et værk, der overflødiggør mange andre forsøg på at kortlægge den allervestligste del af vores land. Dorthe Nors har sammen med fotografen Henrik Saxgren i et overvældende vellykket værk beskrevet landskab, folk og historie på Vestkysten i bogen En linje i verden.

Vestkysten bliver i bogen til en linje, der forbinder mennesker på tværs af tid og grænser. Dorthe Nors ser på de mennesker, der bor der som nogle, der står mere i relation til havet end til resten af landet. Hun taler om, at de nærmere bor på Nordsøens østkyst end Danmarks vestkyst, og det er noget af det mest sande, jeg nogensinde har læst om min hjemegn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her