Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Hævnens time er ren attitudeleg i ’Promising Young Woman’

’Promising Young Woman’ leverer underholdning til tiden med sit lystigt legende, sorthumoristiske kvælertag med voldtægtskultur. Men de drilske plottwist lader en tilbage med underlige rester af tankegods og moraler, som ikke bringer os nye steder hen
’Promising Young Woman’ leverer underholdning til tiden med sit lystigt legende, sorthumoristiske kvælertag med voldtægtskultur. Men de drilske plottwist lader en tilbage med underlige rester af tankegods og moraler, som ikke bringer os nye steder hen

Focus Features

Kultur
7. maj 2021

Hver sin tid, hver sin voldtægtskultur – og hver sine populærkulturelle forestillinger om voldtægtshævn.

Emerald Fennells Promising Young Woman er skåret og skrevet til tiden – hvilket spillefilmdebutanten for nylig vandt en oscarstatuette for sit manuskript for. På godt og ondt.

I første del af filmen møder vi Cassie, hun er 30 år gammel, droppet ud af medicinstudiet, bor stadig hjemme hos mor og far og arbejder om dagen som demonstrativt doven servitrice på en pastelfarvet café, hvor hun hænger ud med sin chef, der også er hendes eneste veninde (og som spilles af transikonet Laverne Cox).

Om aftenen duller hun sig op – ved hjælp af YouTube-videoguides, der viser dig, hvordan du maler de perfekte blowjob-læber. Og så går hun alene i byen og spiller en bedøvet-fuld kvinde, som nogen har efterladt alene på bar, letpåklædt, hjælpeløs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her