Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Henrik Palle debuterer med mageligt snakkende digte, som minder én om barndom og sommer

’Sene digte’ har en langsomhedens stil overtaget fra Dan Turèll, men her mest praktiseret uden dennes verbale opfindsomhed og elegante, underspillede humor
Kultur
7. maj 2021
Det mærkes, at Henrik Palles forbilleder, ud over Dan Turéll, er C.V. Jørgensen, Benny Andersen plus vel tillige Halfdan Rasmussen – som når forfatteren hengiver sig til dét paradis, byen København (også) kan være.

Det mærkes, at Henrik Palles forbilleder, ud over Dan Turéll, er C.V. Jørgensen, Benny Andersen plus vel tillige Halfdan Rasmussen – som når forfatteren hengiver sig til dét paradis, byen København (også) kan være.

Eddie Michel

Sene digte har Politikens tv-anmelder og kulturklummeskribent Henrik Palle (f. 1963) valgt som titel på sin skønlitterære debut. Biografisk set peger han dermed på det opsigtsvækkende faktum, at han altså skulle fylde 57, før han realiserede en gammel drøm om at blive »rigtig« forfatter. Læst æstetisk formelt henviser titlen dog samtidig til de lange, for ikke at sige MEGET lange, for ikke at sige dovent søvndyssende digtes mageligt slentrende parlando, en særlig »sen« langsomhedens stil overtaget fra Dan Turèll, men her mest praktiseret uden dennes verbale opfindsomhed og elegante, underspillede humor.

Ud over Onkel Danny mærkes som forbilleder C.V. Jørgensen, til hvem et hyldestdigt da også er viet, Benny Andersen plus vel tillige Halfdan Rasmussen – som når forfatteren hengiver sig til dét paradis, byen København (også) kan være

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det lyriske håb - altså Politikens selvfede spinatfugl - er dog ikke mere almindelig, end at han har bortkastet sit fødenavn "Hansen". Det skal jo ikke banalt alt hvad manden laver. Det må være nok med skriblerierne.
Så tak for en morsom anmeldelse - der er brug for mere af den slags især når selvpromoverende mediefolk tror sig i stand til at skrive.